Baggrund

Hvorfor?

Homoseksuelle må i dag ikke diskrimineres på grund af deres seksualitet. Dette gælder dog ikke i Folkekirken, hvor det er helt legitimt – og endda skrevet ind i lovgivningen.

Hvis en sagsbehandler på Borgerservice nægter at udstede pas eller kørekort til en person, fordi personen er homoseksuel, så bliver sagsbehandleren fyret. Hvis en homofobisk præst gør præcis det samme, så er det tilskyndet i lovgivningen.

 

Homoseksuelle betaler også præsters løn. Selvom det er en populær myte, at præsters løn er betalt af kirkeskatten, så får præster ca. 40% af deres løn og pension fra staten. Det gælder også de homofobiske præster.

Homofobiske præster kan altså hæve deres løn – betalt af bl.a. homoseksuelle – og samtidig nægte homoseksuelle den offentlige service, som de burde have krav på.

 

Hvem?

Denne side er startet af Tommy Petersen, medlem af Borgerrepræsentationen i København for Radikale. Sidens formål er ikke partipolitisk. Kærlighed burde ikke være et partipolitisk emne og vi håber, at alle partier vil støtte op antidiskriminations-princippet.

Håbet er at starte en bevægelse, som kan drive denne side videre – indtil den dag, hvor homoseksuelle ikke længere diskrimineres af statsligt ansatte.